© Geert De Rycke

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brand vernielt lokaal Speelplaneet

Het materiaallokaal van speelpleinwerking De Speelplaneet in Appels (Dendermonde) brandde vrijdagnacht volledig uit. “Dit is een grote tegenvaller”, zegt Dorien Bursens. “Maar we willen de kinderen niet in de kou laten staan.”

bperdieus

De materiaalruimte van speelplein De Speelplaneet vzw, dat zich op de terreinen van de gemeentelijke Freinetschool bevindt in Appels, werd vrijdagnacht getroffen door een brand. De oorzaak is voorlopig nog onbekend. “Een groot deel van het materiaal is verbrand of beschadigd door rook”, zegt voorzitter Dorien Burssens.

“De hoofdanimators hebben zaterdagmiddag samengezeten en er is beslist om de kinderen niet in de kou te laten staan en de werking door te laten gaan zoals gepland. We hebben al veel hulp gekregen van bezorgde buren en jeugdbewegingen, zoals de Scouts Dendermonde die ons hun tenten hebben uitgeleend. We zijn hen hier enorm dankbaar voor.”

Of het gaat om kwaad opzet is niet uitgesloten, maar het verslag van de branddeskundige moet meer duidelijkheid brengen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

Stef Van Overstraeten

Foto's Geert De Rycke

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Dendermonde