Dieven plunderen woning letterlijk leeg

Foto: GvA

Dieven plunderen woning letterlijk leeg

Print
Ravels - Wat een vertrouwde thuiskomst had moeten worden na een gezellig weekend in de Ardennen, eindigde voor de familie Van Loon-Kin aan de Schoolstraat in Weelde in verbijstering: dieven hadden het hele huis geplunderd. Tot de kleren en de trouwring van meneer toe.

“Alleen de meubels lieten ze staan”, zegt Marleen Van Loon-Kin. Toen het echtaar zondagmiddag van een weekendje Ardennen bij hun huis aan de Molenstraat aankwam, stelden ze vast dat achteraan hun woning aan de schuifraam was geprutst. “De hendel stond naar beneden, maar ik dacht gewoon dat er iemand aan de deur was geweest”, zegt de vrouw des huizes.

Dat veranderde toen ze merkte dat een grote stenen bloempot door het slaapkamerraam naar binnen was gegooid. “Door dat gat in het raam zijn ze naar binnen gekropen”, zegt Van Loon-Kin. “Onze buren hebben niks gemerkt, want die waren toevallig ook op weekend.” De inbrekers waren via een weiland bij de achterkant van de woning aan een slaapkamerraam op de benedenverdieping geraakt. Eenmaal binnen begonnen ze aan een ware plundertocht.

Lees meer in de Gazet van de Kempen.

Marc Helsen

Foto GVA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio