Spelen en leren gaan hand in hand in Suske en Wiske Kindermuseum

Print

Spelen en leren gaan hand in hand in Suske en Wiske Kindermuseum

Kalmthout -

Het Suske en Wiske – Kindermuseum is een echt doe-museum voor al wie zich (nog) jong van hart voelt. Dat merk je op de familiedagen, waar jong en oud zich amen onderdompelen in de wondere stripwereld Willy Vandersteen.

Wie in Kalmthout de wereld van Suske en Wiske betreedt, ontdekt meteen hoe Willy Vandersteen destijds zijn fantasie in stripverhalen omzette.
Via de huiskamer van tante Sidonia kom je in verschillende decors terecht. Je voert er diverse opdrachten uit waarbij je intussen zelf inspiratie opdoet voor een eigen stripverhaal. Later kan je in het atelier daar ook werk van maken.

Kindermaat

“Het museum is gemaakt op kindermaat”, vertelt een medewerker. “Na een korte intro kan het gezin of groep de negen kamers in het museum bezoeken.
De kinderen vinden hier doorgaans heel gemakkelijk hun weg. De praktijk wijst uit dat het voor kinderen soms zelfs eenvoudiger is dan voor ouderen, want die zijn niet altijd vertrouwd met de nieuwste technologieën. Maar mocht het toch niet helemaal lukken, dan loopt er altijd wel iemand rond om een handje toe te steken.”

Het parcours zit slim elkaar. Dankzij de mogelijkheden van de moderne techniek blijft iedere groep precies even lang in elke ruimte.

Doorschuiven

“We werken met een doorschuifsysteem”, zegt de gids. “Wanneer je het signaal hoort, verhuis je naar een volgende kamer. Op die manier bezoek je een aantal locaties waar Suske en Wiske ook zijn geweest. In de eetkamer van Sidonia maakt een spelletje duidelijk waaruit een hoofdpersoon bestaat: niet alleen uit een lichaam, maar ook uit eigen kleding, accessoires en uitspraken. In de haven van 'De Sissende Sampan' leer je dat de hele wereld het decor van een strip kan zijn. Bij professor Barabas moet je een uitvinding in elkaar puzzelen. Elders moet je het nieuws voorlezen op een exotische locatie. In de gereconstrueerde werkkamer van Willy vandersteen leert een film meer over diens leven en werk.”

Wanneer je voldoende inspiratie hebt opgedaan, kan je zelf aan het werk. Je gebruikt hiervoor de speciale potloden van tante Sidonia. In het atelier mag je zelf een strip tekenen, nadat je eerst de basisbeginselen van het tekenen hebt gekregen.”

Het Suske en Wiske Kindermuseum is tijdens de vakantie elke weekdag van 13u tot 17u en bepaalde zaterdagen.
Hiervoor raadpleegt u best de website.

Info: www.provant.be/suske&wiske

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio