Buurt wil beschadigd kapelletje spoedig herstellen

Foto: kvro

Buurt wil beschadigd kapelletje spoedig herstellen

Print
Heist-op-den-Berg - De buurtbewoners van de Karel Govaertsstraat in Itegem willen het kapelletje dat er vorige week aan diggelen werd gereden snel in ere herstellen. Buurman Robin Van Looveren stelt voor om het opknapwerk op zich te nemen.

Het was Robin Van Looveren die vorige week de brokstukken van het gekoesterde kapelletje aantrof. "Vermoedelijk werd het geraakt door een vrachtwagen", legt hij uit. "De bandensporen staan er nu nog, En dat trewijl ik tijdens de heraanleg van de straat vruchteloos om een afbakening heb gevraagd bij de gemeente. Wat mij betreft, hoeft het niet te lang te duren alvorens we met de herstelling van start kunnen gaan, maar dan moeten we eerst goedkeuring krijgen."

Voormalig pastoor van de sint-guibertusparochie Marc Verstrepen, die aan de overkant van de straat woont, betreurt eveneens het verlies van het kapelletje. Naast het feit dat het nog geregeld bezoekers trok, maakt het volgens Van Looveren bovendien een belangrijk deel uit van het Itegems erfgoed. "Doorheen de geschiedenis vormde het kapelletje de grens tussen twee verschillende gouwen. Het was ook jarenlang de eerste halte van de processie van Itegem, waar momenteel volop aan wordt gewerkt om ze opnieuw te laten plaatsvinden."

KVRO
 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio