Vader: "Voetbalbond, waarom gunnen jullie mijn zoontje geen parade?"

Foto: AFP

Vader: "Voetbalbond, waarom gunnen jullie mijn zoontje geen parade?"

Print
Niet alleen de voetbalbond plaatste zondag een open brief online naar aanleiding van de prestaties van de Rode Duivels in Brazilië, ook Guy Van den Broeck deed dat. Deze vader van een tienjarige voetbalfan pikt het niet dat de Bond beslist heeft dat er geen parade wordt opgezet om onze nationale ploeg te huldigen.

"Maandenlang waren er keurig geredigeerde Duivels-uitdagingen, de meute - waaronder tienduizenden kinderen - werd warm gemaakt , trainingen in de voorbereiding naar het WK stormachtig en massaal toegejuicht. Tienduizenden kaartjes werden verstuurd en nog nooit zag het land er zo zwart-geel-rood uit. En tijdens het WK zelf verzeilde België in een alweer ongekend delirium. Maar...marketing heeft het blijkbaar overgenomen", klinkt het.

"Plots komt binnen de 24 uren de melding dat we het feestje niet samen kunnen vieren. Nee, nu het hem er echt om gaat geeft de bond, haar trainer en vooral de spelers, niet thuis. Het feest wordt uitgesteld, in september mogen we naar een fandag. September? Dan is het WK allang geschiedenis. Dat is je verjaardag zes maanden later vieren, of Kerst op Pasen."

Lees de volledige brief: