Kings of Leon doet weide naar adem happen

Kings of Leon doet weide naar adem happen

Kings of Leon doet weide naar adem happen

Print
Een ijzersterk Kings of Leon heeft Rock Werchter zondagavond vakkundig opgewarmd voor het optreden van afsluiter Stromae. De Amerikaanse rockers toverden heel wat oude nummers uit hun hoed en rechtvaardigden daarmee hun status als co-headliner.

Het grote publiek kent Kings of Leon van ‘Sex on Fire’ en ‘Use Somebody’, maar tijdens hun optreden op zondagavond bewezen de broers (en neef) Followill dat ze veel meer in huis hebben dan dat. Ze grepen terug naar heel wat oudere hits en haalden daarmee op geen enkel moment de vaart uit hun set.

De Amerikanen schoten van wal met Supersoaker, een nummer van hun nieuwste plaat dat een stevige hit werd, en speelden dat met een gretigheid die wij nog niet vaak gezien hebben van Kings of Leon.

De gretigheid bleek ook uit de setlist: de Amerikanen kozen niet voor hun grootste hits om de festivalgangers te overhalen, maar gaven de vettige blues van hun eerste albums de voorkeur. Natuurlijk passeerden ook Radioactive, Pyro, Notion en Use Somebody de revue, tot tevredenheid van de fans, die luid meezongen. De vele solo’s in de nummers deden het publiek geregeld naar adem happen, zo hevig ging het er bij momenten aan toe.

De climax werd opgespaard tot het allerlaatste moment. Sex on Fire werd de meezinger die het hoort te zijn. De weide zong mee en genoot.

Beeld: Goedefroit Music

Nu in het nieuws