Zus Leah Thys overleden

Zus Leah Thys overleden

Zus Leah Thys overleden

Print
Droevige tijden voor de Thuis-actrice Leah Thys, de vrouw moest vrijdag namelijk afscheid nemen van haar zus, Germaine Thys. De Zonhovense moderedactrice stierf in het universitair ziekenhuis van Leuven.

Germaine Thys was een gerespecteerd moderedactrice van onder meer deze krant. Germaine was zeventig. Tot voor kort was ze journalistiek actief, met bijdragen over haar specialisme in diverse media. Germaines vak- en terreinkennis, maar ook haar vindingrijkheid en volharding, stelden haar in staat door te dringen tot de grote namen in de modewereld, van Giorgio Armani tot Vivienne Westwood. Met hen maakte ze indringende interviews waarin ze de persoonlijkheid van de modemakers wist te belichten.

Germaine ontwikkelde in haar jaren naast de Parijse en Milanese catwalks een scherp oog voor kwaliteit. Ze wist als geen ander in een vroeg stadium echt talent, vooral ook van Belgische en Limburgse bodem, waar te nemen. Ze had de ‘chance’ - zei ze - te werken in jaren waarin dat talent meer dan ooit present was.

Germaine Thys was zelf een stijlvolle, ondernemende vrouw van talrijke talenten. Zo maakte ze ook een opmerkelijk kookprogramma op tv-zender Vitaya waarin ze haar liefde voor de goede keuken van bij ons toonde. ‘Bij ons’ was op de eerste plaats haar geliefde Zonhoven, waar ze met plezier leefde en haar grote vriendenkring ontving. Germaine laat een zoon en twee kleindochters na, en haar zussen, de actrices Leah en Chris Thys.

MW

MEEST RECENT