Factuur van De Lijn na dodelijk ongeval

Foto: BFM

Factuur van De Lijn na dodelijk ongeval

Print
Hoboken - Op 13 februari verloor Kristof Bruininkx (29) het leven in een verkeersongeval in Hoboken. De straat was gestremd en een bus moest 16 minuten wachten. De Lijn stuurde vrijdag een schadebrief voor 109,75 euro.

Het ongeval waarbij Bruininkx om het leven kwam, gebeurde op het kruispunt van de Boombekelaan met de Harold Rosherstraat, vlak bij het station Hoboken-Polder. Hij zou bij een afzwenkmanoeuvre de controle over het stuur zijn verloren, waardoor zijn auto Audi A3 tegen een boom belandde. De twintiger werd in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. Daar overleed hij 's nachts aan zijn verwondingen.

Vrijdag, vierenhalve maand na het ongeval, kregen de ouders een brief in de bus. Of erger nog: de brief was gericht aan Kristof zelf. Hij wordt daarin aangemaand om de schade die is veroorzaakt door het wachten van de bus, te betalen. Die som is door de verzekering begroot op 109,75 euro.

Kristofs moeder en zus aarzelden niet en plaatsten de brief, duidelijk verontwaardigd, op het sociale netwerk Facebook. Zus Tina deed meer en postte de brief ook bij De Lijn. "Natuurlijk, want ik ben verontwaardigd", zegt ze. "Ik noem dat schandalig en respectloos. De Lijn mag te laat komen - dat doen ze trouwens altijd - en dan moeten ze niemand vergoeden. Nu moeten ze even wachten, na een noodgeval dan nog, en dan sturen ze zo'n brief."

Woordvoerder Koen Peeters van De Lijn begrijpt "dat de mensen emotioneel reageren, maar wij proberen de geleden schade te verhalen".

Lees meer in uw krant.

JVB

Archieffoto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio