Achter de schermen van Bloemencorso Loenhout

Achter de schermen van Bloemencorso Loenhout

Achter de schermen van Bloemencorso Loenhout

Print
Wuustwezel - Het Bloemencorso in Loenhout is een befaamd fenomeen in de Noorderkempen, maar achter de schermen voor velen nog onbekend. Naar jaarlijkse gewoonte stellen de Loenhoutse dienstencentra de maquettes tentoon. Zo krijgt u al een mooi beeld van wat dit jaar op 14 september door de straten van Loenhout zal trekken.
Wijkhuis en Bloemencorso Loenhout sloegen dit jaar opnieuw de handen in elkaar en zorgden er samen voor dat jong en oud op ontdekking kan gaan achter de schermen van het Bloemencorso. Zo kan je nu al genieten van enkele maquettes van corsowagens voor de 63ste Bloemencorso. Je ontdekt er hoe een wagen wordt gemaakt van ontwerp tot en met het bouwen. Het publiek krijgt zo al een beetje een idee wat ze in september mogen verwachten. Er is ook mogelijkheid voor het bekijken van een minidocumentaire over de vorige Bloemencorso’s in Loenhout.

"Vroeger bleef het tot op de dag zelf een groot geheim wat de buurtschappen van hun bloemenwagens hadden gemaakt", vertelt een medewerker. "Nu stellen de bouwers hun ontwerp al enkele weken voor de corso begint, tentoon. De maquette helpt ons ook enorm bij het opbouwen van de wagen."

Tentoonstelling

Van maandag 7 juli tot en met vrijdag 11 juli kan u elke dag tussen 10u en 16.30u terecht in het Wijkhuis. Op donderdag 10 juli is er van 13.30u tot 16 een rondleiding met uitleg over de opbouw van de maquettes. Donderdag 10 juli van 13.30 tot 16 uur begeleiden ervaren wagenbouwers de bezoekers door de maquettes. Donderdag 21 augustus is er een open tentennamiddag aan buurtschap Westhoek op de kruising van de Wuustwezelseweg en de Kruisdreef in Loenhout van 13.30 tot 16 uur.

Info:

Buurtschap Westhoek, gelegen aan de hoek Wuustwezelseweg-KruisdreefDienstencentrum Wijkhuis, Brechtseweg 29, Loenhout, 03.236.58.69

MaTi

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio