© AFP

"Liverpool en Lille hebben akkoord over transfer van Origi"

Liverpool en Lille zijn het eens geraakt over een transfer van Divock Origi. Dat meldt de BBC. Met de overgang van de 19-jarige Rode Duivel zou een transfersom van zo'n 12,5 miljoen euro gemoeid zijn. Origi keert vanavond met de Rode Duivels terug naar België en zou deze week nog samenzitten met de traditieclub uit de Liverpool.

ikerremans

Divock Origi is de Belgische sensatie van het afgelopen WK. De 19-jarige zoon van ex-voetballer Mike brak op het einde van het seizoen door bij de Franse topclub Lille. Daarop werd hij compleet onverwacht door Marc Wilmots geslecteerd voor de wereldbeker in Brazilië.

De rest is geschiedenis. Na een goeie invalbeurt tegen Algerije, scoorde hij ook als invaller de winning goal tegen Rusland. Zaterdag werd hij de jongste speler aan de aftrap van een WK-kwartfinale sinds de Braziliaan Pelé in 1958.

Marc Coucke, sinds kort hoofdsponsor van Lille, vertelde afgelopen week nog dat Origi dicht bij een tranfser naar een grote Europese club stond, "maar dat hij volgend seizoen voor 99% zeker opnieuw aan Lille zou worden uitgeleend".

Door Maarten Delvaux

Foto AFP

Meer sportnieuws