The Broken Circle Breakdown valt weer eens in de prijzen

The Broken Circle Breakdown valt weer eens in de prijzen

The Broken Circle Breakdown valt weer eens in de prijzen

Print
The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen is de winnaar van de LUX Publieksprijs 2013. Dat werd zondag bekendgemaakt tijdens het Karlovy Vary International Film Festival in Tjechië, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. De film sleepte eind vorig jaar ook al de hoofdprijs van de LUX-competitie van het Europees Parlement in de wacht.

Filmliefhebbers over heel Europa konden tot 2 juni via de website en facebookpagina van de LUX Prijs hun stem uitbrengen voor de drie finalisten van de competitie 2013: The Broken Circle Breakdown, The Selfish Giant en Miele. Uiteindelijk mocht Felix van Groeningen dus de prijs mee naar huis nemen. De leden van het Europees Parlement stemden The Broken Circle Breakdown in december ook al tot winnaar van de LUX Prijs 2013.

De bekendmaking van de publieksprijs sluit officieel de LUX competitie 2013 af. Tegelijkertijd werden in Karlovy Vary ook de tien genomineerden voor de LUX Prijs 2014 bekendgemaakt, waaronder ook de Duits-Italiaans-Zwitserse film Le meraviglie van Alice Rohrwacher met de Vlaamse acteur Sam Louwyck in een van de hoofdrollen.

The Broken Circle Breakdown won sinds zijn première tijdens de Berlinale 2013 al tal van prijzen. Zo werd Veerle Baetens bekroond met een European Film Award voor Beste Actrice, was "The Broken Circle Breakdown" begin dit jaar genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film en won de film de Franse César voor Beste Buitenlandse Film.

Foto Belga

Nu in het nieuws