Hof van Overwijs opnieuw open na brand Orlando

Print
Westerlo - Twee weken opkuis na de brand in de aanpalende discotheek Orlando waren genoeg om taverne-restaurant Hof van Overwijs te heropenen. De uitbater hoopt dat zijn klanten snel terugkeren, want het financieel verlies van de sluiting weegt door.

Nadat een felle brand de bekende dancing Orlando in Westerlo in de as legde is het naburige taverne-restaurant Hof van Overwijs opnieuw open. Dankzij de inzet van de verschillende brandweerkorpsen die de uitslaande brand in de al jaren leegstaande discotheek blusten, kon de horecazaak naast de al jaren leegstaande discotheek gevrijwaard worden. Maar eerst moest de rook- en waterschade worden weggepoetst.

Streep door rekening

"Door de wetgeving op de voedselveiligheid mag je dat niet zelf doen", zegt uitbater Patrick Halkett, die al vijf jaar de drijvende kracht is achter de zaak. "Een gespecialiseerde firma moet dat doen."

Twee weken zonder inkomsen is een lelijke streep door de rekening van de uitbater. Hij geeft toe dat hij na de brand even eraan dacht om de handdoek in de ring te gooien. "Op dat moment dacht ik dat het hier einde verhaal was. Maar ik moét verder. De banken wachten niet, hé. Gelukkig zijn mijn leveranciers blijven leveren."

Er was ook wel wat schade aan het gebouw, zo waren alle deuren opengebroken bij de bestrijding van de brand in de in dezelfde historische hoeve ingekapselde Orlando. "Maar het is dankzij de brandweer dat min zaak nog overeind staat", beseft ook de 'patron' van het Hof van Overwijs. Vanop de parking van zijn zaak bewijst het naakte, verkoolde dakgebinte van de Orlando hoe dicht het vuur die dag tot bij het Hof van Overwijs is gekomen.

Speuren naar oorzaak brand

De taverne Hof van Overwijs opende de deuren in 1985, de dancing twee jaar later. De eigenaars van de zaak, de familie Van Elsen proberen zowel Orlando als Hof van Overwijs al een hele tijd te verkopen.

Over de oorzaak van de brand is nog altijd geen uitsluitsel. Het onderzoek daarrond loopt nog. "Ik hoop dat het zo snel mogelijk wordt afgerond", zegt de uitbater. "Want eerder komt de verzekering niet over de brug en kan ik fluiten naar het geld voor alle, door de brand geleden schade in mijn zaak.

Marc HELSEN

 

 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio