Amerikaan vereeuwigt WK-feest op Vismarkt

Foto: PH

Amerikaan vereeuwigt WK-feest op Vismarkt

Print
Mechelen - Mechelen kan terugblikken op een mooie reeks WK-avonden. Een Amerikaanse artiest zorgde zaterdag zelfs voor een blijvend souvenir door een schilderij te maken van de sfeer op de Vismarkt.

Op de Vismarkt had de horeca speciaal voor het WK in Brazilië voor twee schermen gezorgd. De historische, gezellige setting inspireerde zelfs een kunstenaar. In minder dan negentig minuten maakte Marc Dalessio een mooi schilderijtje van de sfeer. "Toen België tegen de Verenigde Staten speelde, hoopte ik stiekem dat de Rode Duivels zouden winnen. Zo wist ik dat hier een werk kon maken", vertelt de Amerikaan, die in Kroatië woont.

Dalessio is naar Mechelen afgezakt omdat maandag zijn schoonzus Annamarija Tkalec hier trouwt met Mechelaar Maarten Rombouts. De binnenstad bevalt hem erg. "Vrijdag maakte ik al twee schilderijtjes van de kermis, met op de achtergrond jullie kathedraal. De binnenstad is echt heel charmant, met een grote verscheidenheid aan gevels", zegt Marc Dalessio. Al over de hele wereld maakte hij schilderijen, om er de lokale sfeer in weer te geven.

Lees ook: Amerikaanse nieuwssite lovend over Mechelen

SVH
Foto's Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio