Triggerfinger de echte winnaar van de avond

De totale leegloop. Daar werd gisteren even voor gevreesd toen Triggerfinger het moest opnemen tegen de Rode Duivels. Niets was minder waar. Aan het hoofdpodium van Rock Werchter stond een uitzinnige massa volk. Ruben Block en co. schudden er de strakste set van hun carrière uit hun mouw en overtuigden iedereen die het voetbal links liet liggen.

fvranckx

Bij het begin van de match Argentinië-België leek het er even op alsof iedereen richting de grote schermen trok die overal op en rond Rock Werchter werden neergepoot. Maar al na drie noten muziek lieten Ruben Block en co. niet alleen de fans volledig uit hun dak gaan, ze hadden ook de laatste twijfelaars overtuigd en zelfs een resem voetbalfans terug naar de mainstage gelokt. In totaal kwam zo’n 20.000 man kijken. Geen gigantische opkomst als je weet dat de mainstage een capaciteit heeft van 60.000 man, maar gezien de proporties die de voetbalgekte aannam, een meer dan puike prestatie.

Strakker dan ooit

Achtereenvolgens loeiden By Absence of the Sun, My Baby’s Got a Gun, Let it Ride en All This Dancin’ Arround over de weide. Elk nummer werd een langgerekt huzarenstukje dat over het terrein knálde. Cooler dan dit trio wordt het niet.

Triggerfinger profiteerde duidelijk van de underdogpositie en speelde strakker dan ooit. Met een energie die we tot nog toe bij geen enkele andere band op de weide zagen. Festivalgangers die onze Duivels zagen verliezen, zullen later spijt hebben dat ze er bij Triggerfinger niet bij waren.

Voetbal met een knipoog

Al kregen de voetbalsupporters die toch voor de muziek kozen ook hun portie voetbal. Met een vette knipoog. Op- en afgaan deed de band op de tonen van het Belgische volkslied. Ook de twee bevallige schaarsgeklede dames in rood en geel – Lily en Coco – die de tussenstand kwamen showen, werden op luid applaus onthaald. Even werd er zelfs mee gesupporterd op de welgemikte drumslagen van Mario Goossens. ‘Luider! Dat onze jongens in Brazilië het kunnen horen! Want ik heb het gevoel dat ze het daar kunnen gebruiken’, brulde Block nog. Het mocht niet baten.

Wie aan de voetbalgekte wilden ontsnappen, zat goed. De anderen hebben hét optreden van Rock Werchter gemist.

Thalisa Devos, Foto RL