Mechelen geeft Rode Duivels laatste applaus

Print

Mechelen geeft Rode Duivels laatste applaus

Mechelen - Teleurstelling overheerste zaterdagavond ook in Mechelen na de uitschakeling van België door Argentinië op het WK voetbal. Maar tegelijk kregen de Rode Duivels van de supporters nog een laatste applaus voor hun mooie prestatie in Brazilië.

Op verschillende plaatsen waren opnieuw heel wat voetbalfans in de nationale kleuren samengetroept. Zo ook op de Haverwerf, waar de stad en mmMechelen Feest voor het grootste scherm hadden gezorgd. Al werd het daar voor aanvang van de wedstrijd even spannend.

De technicus die verantwoordelijk was voor de uitzending had zich blijkbaar van uur vergist. Daardoor was er eerst alleen klank, tot er vier minuten voor de aftrap plots ook beeld verscheen. Tot grote opluchting van de vele supporters, waarvan er heel wat hun heil hadden gezocht op de Vismarkt. Ook daar heerste een relaxte sfeer, net zoals op het Koning Albertplein aan het station. Over het algemeen zat de sfeer er goed in, op enkele kleine schermutselingen na.

Wat een groot feest had kunnen worden, draaide uiteindelijk uit op een kater. De Argentijnen beslisten er anders over en stuurden onze Rode Duivels met 1-0-cijfers naar huis. Daardoor liepen ook de pleinen in Mechelen sneller dan gewoonlijk leeg. Alhoewel, vooral in de stationsbuurt kon er nog een feestje af. Enkele supporters maakten van de gelegenheid gebruik om zelf nog een potje te voetballen op de rotonde, die deels afgesloten was.

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio