Origi: 'Misten wat ervaring'

Origi: 'Misten wat ervaring'

Origi: 'Misten wat ervaring'

Print
De Belgische nationale voetbalploeg is zaterdagavond met een 1-0 nederlaag tegen Argentinië uit het WK gewipt. Divock Origi kreeg een basisplaats in de spits, maar kon het verschil niet maken.

Voor de tweede wedstrijd op rij kreeg Origi de voorkeur op zijn spitsbroeder Romelu Lukaku. De spits van Rijsel kon zijn stempel echter op geen enkel moment drukken. "Ik heb het niet gemakkelijk gehad, waarschijnlijk omdat Argentinië het spel erg gesloten hield. We misten wat geluk, en ongetwijfeld ook ervaring", klonk het na afloop bij de 19-jarige aanvaller. "We hebben in dit WK een mooi parcours afgelegd, en we kunnen nog groeien."

Hazard: 'Mogen trots zijn'

"Ondanks de 1-0-nederlaag tegen Argentinië mogen we trots zijn op ons toernooi", verklaarde Eden Hazard zaterdag nadat België op het WK in Brazilië in de kwartfinales uitgeschakeld werd. "De Argentijnen kregen niet veel kansen, maar we maakten één foutje en hebben dat cash betaald. We zijn uitgeschakeld door een sterke tegenstander. Zij zijn het gewend dit soort matchen te spelen, wij niet. De ervaring die we hier hebben opgedaan, gaan we op onze beurt in de volgende toernooien kunnen gebruiken."

Kompany: 'Elk verhaal heeft een einde'

Vincent Kompany toonde zich een trotse aanvoerder van de Rode Duivels. De skipper van Manchester City was ontgoocheld, maar blikte ook al vooruit naar de toekomst.

"We hebben ons best gedaan en dat is het belangrijkste", stak Kompany van wal. "Het is een mooi avontuur geweest en we mogen al het goede van de afgelopen weken zeker niet vergeten. We beschikken over één van de jongste ploegen van het WK en er zullen nog Wereldbekers volgen. Misschien maken we over vier jaar in Rusland wel meer kans."

"Collectief waren we vandaag beter dan Argentinië, maar hun individuele klasse heeft het verschil gemaakt. We gingen nog op zoek naar naar de gelijkmaker, maar het mocht niet meer baten."

Courtois: 'Argentinië met 9 achterin'

De Belgische goalie was kansloos bij het doelpunt. "De bal viel toevallig goed voor zijn voeten, en hij plaatste hem perfect in het zijnet. Ik kon er echt niet aan", klonk het na afloop bij een ontgoochelde Courtois. "Vervolgens kon Argentinië achteruit leunen. In het slot speelden ze denk ik met negen achterin. We hebben het dan nog geprobeerd met lange ballen, maar dan moet je het geluk hebben dat ie één keer goed valt. Dat geluk hadden we niet."

Enkele minuten voor affluiten kon Barcelonaspits Lionel Messi moederziel alleen op doel af. Met een indrukwekkende parade voorkwam Courtois de 2-0. "Ik wist dat ik snel moest uitkomen, want ik mocht hem geen tijd geven om een lobje of stiftertje voor te bereiden", aldus Courtois. "De ontgoocheling is nu groot, we dachten dat we hier iets konden neerzetten. Toch moeten we positief proberen terugdenken aan de voorbije vijf wedstrijden."

Witsel: 'We hebben alles gegeven'

Ook Rode Duivel Axel Witsel was zaterdag uiteraard teleurgesteld. "Na hun vroege goal zijn de Argentijnen samen achteruit gaan leunen en hebben ze geloerd op de counter. In de tweede helft hebben ze maar twee grote kansen gecreëerd, terwijl wij alles gegegeven hebben."

Volgens de speler van het Russische Zenit St. Petersburg heeft België wel ervaring getankt op deze wereldbeker. "Met deze generatie kunnen we er helemaal staan op de volgende grote toernooien. Op het EK 2016 willen we tot de top doorstoten."

Belga, foto Belga