Wilmots start met Mirallas, zonder Defour tegen Argentinië

Wilmots start met Mirallas, zonder Defour tegen Argentinië

Wilmots start met Mirallas, zonder Defour tegen Argentinië

Print
Marc Wilmots heeft de basisopstelling van de Rode Duivels tegen Argentinië bekend gemaakt. Daarin is geen plaats voor Steven Defour, maar wel voor Kevin Mirallas. De twee teams spelen om 18u in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia hun WK-kwartfinale.

Marc Wilmots koos - op één naam na - voor dezelfde basiself als tegen de Verenigde Staten. Enkel op de rechterflank komt de aalvlugge Mirallas in de ploeg ten opzichte van Dries Mertens. Voorin krijgt Origi opnieuw de voorkeur op Lukaku. Sommige waarnemers hadden verwacht dat Wilmots ook Steven Defour tussen de lijnen zou brengen om de individuele dekking op Lionel Messi te verzorgen, maar onze bondscoach gaat duidelijk uit van de eigen sterkte.

Toby Alderweireld was licht onzeker. Uit voorzorg warmde Laurent Ciman mee op.

De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella verrast mijn zijn basisopstelling op twee posities. Centraal achterin neemt Demichelis, ploegmakker van Kompany bij Manchester City, de plaats in van Federico Fernandez (Napels). Fernando Gago vliegt ook naar de bank. Ex-Anderlechtspeler Lucas Biglia wordt zo de verdedigende middenvelder.

Opstelling België: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Mirallas, Hazard, Origi

Opstelling Argentinië: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta, Biglia, Mascherano, Di María, Lavezzi, Messi, Higuaín

MD, foto Belga