Geen kamperende ouders aan schoolpoort

Print
Aartselaar - Als het van schepen Mark Vanhecke (N-VA) afhangt, staan aan de schoolpoort geen wachtende rij ouders om hun kinderen in te schrijven voor de gemeenteschool. De toeloop naar de gemeenteschool is groot waardoor gevreesd wordt dat in de toekomst ook hier dagen vooraf rijen wachtende ouders zouden opdagen om hun kinderen toch zeker ingeschreven te krijgen. Onderwijsschepen Mark Vanhecke vroeg daarom de gemeenteraad om het systeem van een aanmeldingsprocedure goed te keuren.
"De voorrangsprocedure voor broertjes of zusjes of kinderen van schoolpersoneel blijft gelden. Zij kunnen zich inschrijven vanaf februari.
Vervolgens kan tijdens de maand maart kan iedereen die zijn of haar kinderen wil inschrijven zich aanmelden. Uit die lijst wordt nagegaan wie in aanmerking komt of niet. De norm is de wandelafstand tussen de woonplaats en de school. Wie gunstig gerangschikt is kan zich vanaf eind april tot half mei 2015 inschrijven tot het maximum aantal leerlingen of kleuters ingeschreven zijn of de inschrijftijd voorbij is.

De gemeenteraad keurde het voorstel unaniem goed. De regeling start voor de inschrijvingen voor het schooljaar 2015 - 2016. Jef Wijckmans
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio