Onthaalmoeder ook in beroep vrijgesproken

Onthaalmoeder ook in beroep vrijgesproken

Onthaalmoeder ook in beroep vrijgesproken

Print
Heist-op-den-Berg - Het Antwerpse hof van beroep heeft onthaalmoeder Carine Verschoren uit Booischot (Heist) weer vrijgesproken. De vrouw werd ook in eerste aanleg al vrijgesproken voor haar vermeende betrokkenheid bij een dijbeenbreuk van een baby.

"Ik ben twee jaar lang door een hel gegaan.

Niets is zo vreselijk als van iets beticht te worden waarmee je niets te maken hebt", reageert Carine Verschoren opgelucht na de vrijspraak van het Antwerpse hof van beroep. De feiten waarvan ze beticht werd, waren dan ook niet mals. Als onthaalmoeder werd ze beschuldigd van kindermishandeling. Beschuldigd van het toebrengen van een dijbeenbreuk aan een acht maanden oude baby.

Ook door de Mechelse correctionele rechtbank werd ze al vrijgesproken, maar er werd beroep aangetekend. "Ik heb deze twee jaar alleen maar kunnen overleven dankzij de steun van veel vrienden. En niet in het minst van de ouders van de kindjes die ik opving. Zij zijn al die tijd in mij blijven geloven. Voor mij was het enorm zwaar om te dragen."

Verschoren heeft altijd volgehouden dat ze het kindje niet had mishandeld of te hard had aangepakt. "Toen ik haar beentjes vastnam om haar luier te verversen, huilde ze. Het meisje moet de dijbeenbreuk elders hebben opgelopen en van dat oordeel was de rechter ook." Ook advocaat Marc Bastaens heeft zijn cliënte altijd geloofd. "In het hele dossier was er niets waaruit zou blijken dat Carine de baby zou geslagen hebben", zegt hij.

TDK

Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio