Thorgan Hazard één seizoen naar Borussia Mönchengladbach

Thorgan Hazard één seizoen naar Borussia Mönchengladbach

Thorgan Hazard één seizoen naar Borussia Mönchengladbach

Print
De kogel is door de kerk: Thorgan Hazard speelt voortaan voor Borussia Mönchengladbach. Zijn werkgever Chelsea leent hem voor een seizoen uit aan de Duitse eersteklasser.

Thorgan Hazard, de jongere broer van Eden, maakte in 2012 de overstap van Lens naar Londen en staat nog tot 2016 onder contract bij Chelsea. Hij kreeg er echter nog geen speelgelegenheid.

De voorbije twee seizoenen werd hij door de 'Blues' met succes uitgeleend aan Zulte Waregem. Hazard loodste de club twee jaar op rij naar Europees voetbal en sleepte er naast de Gouden Schoen ook de trofee Profvoetballer van het Jaar in de wacht. Voor het WK in Brazilië stond hij op de reservelijst van Marc Wilmots, maar de uiteindelijke 23-koppige selectie haalde hij niet.

Beide clubs hadden al enkele dagen een akkoord omtrent de tijdelijke overgang van de beloftevolle middenvelder. Vorig seizoen eindigden de Borussen op de zesde plaats in de Bundesliga en daardoor mag de club van voormalig Rode Duivel Filip Daems komend seizoen in de Europa League aantreden.

Belga, Foto PN

Meer voetbalnieuws