Kassier helpt klant stelen

Kassier helpt klant stelen

Kassier helpt klant stelen

Print
Berlaar - Twee mannen uit Berlaar, onder wie een voormalige kassier van een supermarkt, riskeren een half jaar gevangenisstraf met uitstel. De twee speelden onder één hoedje door dranken de kassa te laten passeren, zonder ze in te scannen. De supermarkt vraagt een schade van 42.500 euro.

De supermarkt Delhaize stelde vorig jaar vast dat er verliezen waren in de drankenafdeling. Daarom besloot de directie een detective in te schakelen. Ook werd extra toezicht gehouden met een camera. Beklaagde G.V.H. (32) werd verdacht.

"De man was al enkele jaren in dienst als kassier. Op 24 juni 2013 werd hij betrapt toen hij voor meer dan 700 euro dranken en chips de kassa liet passeren zonder ze in te scannen. De goederen waren bestemd voor de tweede beklaagde, Tony K. (41), de uitbater van een nachtwinkel in Berlaar. Uit het onderzoek kwam aan het licht dat G.V.H. de maanden voor de betrapping een tiental keren de ogen had dichtgeknepen toen K. aan zijn kassa met drank kwam aanschuiven", stelde openbare aanklager Tim Van Hoogenbemt.

De beklaagde werd op staande voet ontslagen. "Ook al gaf hij toe dat deze diefstallen al twee tot drie jaar aan de gang waren", zegt de advocaat van supermarkt Delhaize in Berlaar. "Mijn cliënt is beginnen te rekenen en stelde vast dat de drankenafdeling de voorbije drie jaar méér dan 42.000 euro verlies heeft geleden. Dat verlies werd vooral geboekt omdat de kassier grote hoeveelheden dranken en chips niet heeft in gescand en de verliezen zich hebben opgestapeld", zegt de advocaat.

De openbare aanklager was van oordeel dat deze diefstallen het werk waren van beide betichten en vroeg voor beide mannen dezelfde straf: zes maanden met uitstel en een boete van 600 euro. Ook voor de schadeeis van de burgerlijke partij moeten ze solidair opdraaien, zo vond de procureur.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Mechelen

Leo De Nijn

Foto Dirk Vertommen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio