"Voorlopig nog geen excuses van brokkenpiloot"

Voorlopig nog geen excuses van brokkenpiloot

"Voorlopig nog geen excuses van brokkenpiloot"

Print
Heist-op-den-Berg - Begin juni reed een auto binnen in de toonzaal van New Van Heukelom in Heist. Het voertuig brandde uit en vernielde de volledige winkel. Ondertussen heropende Rudy Slaets zijn gespecialiseerde zaak in kantoormachines en kantoorbenodigdheden in een tijdelijke winkel in het magazijn.
“Omdat er geen sprake kon zijn van een langere sluiting, begonnen we meteen na te denken over een tijdelijke oplossing”, legt zaakvoerder Rudy Slaets uit. “Er was niet meteen een tijdelijk pand vrij in de buurt, dus viel ons oog op onze eigen magazijnen. Maar voor we onze intrek konden nemen, moest de plek volledig ontruimd worden. Ook de stroomvoorziening, de beveiligingsinstallatie en de telefonie- en IT-infrastructuur moesten helemaal vernieuwd -te- worden. Dankzij het harde werk van al onze medewerkers en de onderhoudsploegen konden we deze oplossing snel realiseren. Ook de steun van onze leveranciers was onmisbaar.”

De kleinere ruimte maakt wel dat er voorlopig minder producten gepresenteerd kunnen worden. “Maar alles wast voordien al in ons assortiment zat, kan besteld en geleverd worden op zeer korte termijn”, gaat Slaets voort. “Inmiddels zijn de opruimingswerken van de vernielde winkel volop aan de gang. De heropbouw en herinrichting is nu de volgende stap, en wordt hopelijk binnen enkele maanden een feit.” De ingang van de ‘noodwinkel’ bevindt zich aan de zijkant van het gebouw op de Mechelsesteenweg 5, aan de kant van de spoorwegbrug.

Ondertussen heeft Slaets al contact gehad met de brokkenpiloot, maar van een verontschuldiging was er tot op heden nog geen sprake. "Dat vind ik persoonlijk een gemiste kans", reageert de zaakvoerder nog. "Hij reageerde eerder nogal gelaten op de toestand. Ik begrijp dat hij het ongeval niet met opzet heeft veroorzaakt, maar sorry is snel gezegd, al is het per e-mail of telefoon. „

KVRO/BEPR

Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio