Café-uitbater schrapt evenement door gewijzigde verkeersmaatregelen

Café-uitbater schrapt evenement door gewijzigde verkeersmaatregelen

Café-uitbater schrapt evenement door gewijzigde verkeersmaatregelen

Print
Putte -

Uitbater Jos Wendrickx van café 't Pleintje ziet geen mogelijkheid meer om zijn jaarlijkse evenementen tijdens Beerzel kermis nog te laten plaatsvinden. Nochtans zijn volgens schepen van Mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) de regels dit jaar nog versoepeld.


De zomerkermis in Beerzel gaat zondag van start en kraamt dinsdag weer op. Het zou ondertussen de dertiende keer zijn dat het podium voor café 't Pleintje de publiekstrekker moest worden. Maar volgens uitbater Jos Wendrickx moet de rijbaan dit jaar te vroeg ontruimd worden, waardoor het tijdig opbouwen en afbreken van het podium op straat voor zijn café volgens hem niet meer mogelijk is.

Als afsluiter op maandagavond liet Jos Wendrickx traditioneel zijn zangkunsten los op de bezoekers. Maar nu ziet hij zich genoodzaakt om voor een beperkter publiek te zingen op zijn terras. Het kampioenschap curryworsten eten, dat normaal op zondag plaats moest vinden, gaat eveneens niet door. De foorkramers vinden het eveneens jammer dat de jaarlijkse evenementen op het podium voor Café ’t Pleintje niet meer doorgaan. Zij vrezen dat ook zij op termijn de gevolgen zullen dragen.

"De relatie tussen de gemeente en de uitbater is geen vlakke rit", reageert schepen van Mobiliteit Peter De Vooght. "Meermaals vroegen wij hem om zich in orde te stellen met stedebouwkundige voorschriften en het betalen van de terrasbelasting, iets waar andere café-uitbaters in Putte geen moeite mee hebben. Ook onze pertinente vraag om de veiligheid van schoolgaande jeugd te respecteren, bleef zonder gevolg. Ondanks voorgaande problemen heeft het college (CD&V en N-VA) beslist om de verkeersregeling ten opzichte van het vorige jaar te versoepelen en de uitbater toe te laten het podium, dat de gemeente levert, te laten staan gedurende drie dagen. Om de inwoners van Beerzel niet zwaarder te belasten dan nodig en om de activiteiten van andere handelaars niet in het gedrang te brengen, stelden we enkel de voorwaarde dat er gedurende de sluiting van de Kermis verkeerscirculatie mogelijk was. Dat de eigenaar van Café 't Pleintje deze versoepelde regeling niet aanvaardt, is voor het gemeentebestuur onbegrijpelijk. Het bestuur hoopt dat de eigenaar zijn weigering tot dialoog herziet en hoopt op een constructieve samenwerking in de toekomst.”

KVRO/BEPR

Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio