"Messi krijgt mijn truitje niet"

Messi krijgt mijn truitje niet

"Messi krijgt mijn truitje niet"

Print
Als één speler symbool staat voor het nieuwe zelfbewustzijn van de Rode Duivels, moet het Kevin De Bruyne zijn. De 23-jarige Drongenaar leeft naar de kraker tegen Argentinië toe als naar een wedstrijd tegen FC Latem. "Lionel Messi is maar een gewone tegenstander."

Business as usual. Dat is het WK voor Kevin De Bruyne. Terwijl spelers als Daniel Van Buyten niet weg te slaan waren uit de interviewzone na België - VS, stuurde Kevin De Bruyne een Franstalige radiojournalist wandelen. "Geen zin meer", zei hij met een wegwerpgebaar. De Bruyne is niet in Brazilië om veel tijd te verspelen aan de pers. Ook niet met het nagenieten van zijn goal tegen de Verenigde Staten. "Dat zijn dingen die nu niet belangrijk zijn."

Heb je de goal nog teruggezien?

"Ja, maar ik heb er niet speciaal naar gezocht. Het is niet dat ik hem tien keer heb herbekeken. Die goal is vooral een mooie herinnering voor later. Nu ben ik bezig met Argentinië."

Ben je gerecupereerd na je marathon van dinsdag?

"Donderdag was ik nog een beetje moe maar dat is normaal twee dagen na de match. Nu voel ik me goed. Ik ben niet over de grens gegaan. Voor de wedstrijd ben ik weer fris."

Ben je het ermee eens dat de Argentijnse verdediging niet de beste is?

"Ik hoop dat het zo is. Ik hoop tegen Argentinië te kunnen spelen zoals tegen de VS. Vol voor de aanval gaan. Dat is onze formule om Argentinië onder druk te zetten. Geen schrik hebben en aanvallen."

Ga je toch niet onder de indruk zijn van Messi?

"We spelen niet tegen Messi, we spelen tegen Argentinië. Als Messi alleen op het veld komt, gaat die niets doen tegen ons. Dat kan ik je zo zeggen. Ik ben onder de indruk van wat hij gedaan heeft in zijn carrière. Maar we spelen nu tegen hem. Ik wil winnen van hem. Ik ben niet onder de indruk op het veld."

Ga je zijn truitje vragen na de wedstrijd?

"Nee, ik wil niet ruilen. Ik wil al mijn WK-shirts houden. En als Messi mijn shirt komt vragen? Eerlijk? Dan zou ik liever het mijne houden."

Lees het volledige interview in uw krant

Bart Lagae

Foto BELGA