Restaurants lijden onder WK voetbal

Restaurants lijden onder WK voetbal

Restaurants lijden onder WK voetbal

Print
Hoe langer België meedoet aan het WK voetbal, hoe minder bezoekers restaurants in Antwerpen over de vloer krijgen. Het WK zorgt dan weer wel voor ongeziene verkopen bij de bezorgrestaurants van Antwerpen.

De meeste restaurants zitten op een zaterdagavond goed vol. Tijdens het WK Voetbal is het echter duidelijk hoezeer de restaurants eronder lijden. "Het is opvallend hoeveel mensen afbellen nu de Rode Duivels de kwartfinales spelen. Jammer genoeg kunnen we er niet veel aan doen. We zullen moeten afwachten hoe het WK verder verloopt", vertelt zaakvoerder Monika van De Reddende Engel.

Ook Piet Van Ieuwenhuyse van Dock's Café zegt dat de invloed van het WK onmiskenbaar is. "Er zijn duidelijk minder reservaties als de Rode Duivels moeten spelen. Alles moet wijken voor het voetbal", zegt hij. "Ook wij houden rekening met de voetballiefhebbers. We geven onze medewerkers extra vakantie als er een match gespeeld wordt."

Sommige eigenaars ondernemen acties om meer bezoekers te lokken tijdens de wedstrijden. Wim Mertens van restaurant Het Gerecht speelt met het idee om een speciaal menu te voorzien. "Dat menu zou inhouden dat mensen sneller naar huis kunnen om naar de wedstrijd te kunnen kijken", legt hij uit. Brasserie Badboot biedt klanten dan weer een gratis glas cava aan.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Ditte Bervoets

Foto Sarah Van den Elsken

MEEST RECENT