Koppels huwen (al dan niet) met Duivels als getuigen

Koppels huwen (al dan niet) met Duivels als getuigen

Koppels huwen (al dan niet) met Duivels als getuigen

Print

"Ik wil geen ongelukkige man op ons trouwfeest"

Jonas Bellekens en Annelies Mangelschots (foto links) willen de 160 genodigden op hun huwelijksfeest de kwartfinale van de Rode Duivels niet ontzeggen.

Jonas en Annelies inviteren u van harte op hun huwelijksfeest op zaterdag 5 juli vanaf 19u.

Op de lijst met 160 gasten zijn geen namen als Origi, Kompany of Courtois terug te vinden, maar deze heren en hun andere kornuiten hebben wel mooi zichzelf uitgenodigd. Want het aantreden van de Rode Duivels in de kwartfinale gooide begin deze week het mooi geplande huwelijksfeest van Jonas Bellekens uit Heist-op-den-Berg en Annelies Mangelschots uit Balen-Hulsen danig overhoop.

"We hadden onze feestzaal in De Vesten in Laakdal vorig jaar in april al vastgelegd", vertellen de tortelduifjes. "Natuurlijk konden we ons op dat moment totaal niet indenken dat er zoiets zou gebeuren. Maar toen FIFA enkele maanden geleden de wereldbekerkalender bekend maakte, begonnen we al wel te rekenen. Maar het moest dan toch echt wel heel straf lopen, dachten we toen nog", lachen Jonas en Annelies.

Niet alleen vervroegt het aanvangsuur van de receptie van 19u naar 18u, de gasten die dat wensen kunnen de kwartfinale op groot scherm in een apart zaaltje volgen. "Ik ben zelf lid van de officiële Rode Duivels-supportersclub 1895. Zo ben ik ook alle voorrondes van onze nationale ploeg in Brussel ter plaatse gaan bekijken. Dit kon ik toch niet missen?", zegt Jonas.

"Geen scherm, want het is ónze grote dag"

Kevin Vangenechten en Riet Caeyers (foto rechts) hebben er even over geprakkizeerd, maar hebben besloten om tijdens hun huwelijksfeest zaterdagavond geen groot scherm te plaatsen.

Kevin Vangenechten van de gelijknamige bakkerij in Geel-Elsum en zijn vriendin Riet Caeyers zijn naar eigen zeggen hevige fans van de Rode Duivels, wat het vrolijke supportersbeeld hierboven alleen maar bevestigt. Maar voor het duivelse elftal is er zaterdagavond tijdens hun huwelijksfeest in een feestzaal in Heusden-Zolder toch geen plaats. Nu ja, een klein beetje wel.

"We zijn al vier jaar verloofd en hadden onze zaal twee jaar geleden al vastgelegd. Geen haar op ons hoofd dat toen aan het WK dacht, natuurlijk. We zijn zelf fervente supporters van het Belgische elftal, hoor, we hebben nog geen enkele wedstrijd gemist. Maar toen ze dinsdagnacht wonnen en zich zo een plaats in de kwartfinale verzekerden, zaten we wel met een probleem. Heel veel vrienden begonnen ons direct te vragen of we toch wel een groot scherm op ons feest zouden zetten."

Dat was een zware dobber. Enigszins opmerkelijk was dat het de aanstaande bruid was die nog het meest gewonnen was voor een groot scherm op het feest. "Maar Kevin wilde het niet", zegt ze. "En hij heeft overschot van gelijk. Het is onze grote dag, je trouwt maar één keer in je leven. En we trouwen met elkaar in het bijzijn van onze vrienden, niet met de Rode Duivels."

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Kempen

HO

Foto's GVA/ Joren De Weerdt