"Geen overrompeling in Beekpark"

Print

Geen overrompeling in Beekpark

Nijlen - Een jaar na de opening van het vier hectare grote Beekpark achter de sporthal blijft het park volgens Groen onder de verwachtingen op vlak van aantal bezoekers. Daarom wil de partij onder andere een openbare barbecue installeren in het park.
Het mooie park in het centrum van Nijlen werd een jaar geleden officieel geopend. "Heel wat joggers, wandelaars, hondenliefhebbers en andere sporters maken regelmatig gebruik van het nieuwe park. Toch kan je niet echt spreken over een overrompeling. Op mooie, zonnige dagen zou je toch verwachten dat het er krioelt van het volk. Dat is niet echt het geval. Daarom denken we dat het nodig is om het Beekpark wat aantrekkelijker te maken zodat het echt een mooie, gezellige, levendige plek midden in het centrum wordt. Met enkele kleine ingrepen zou het park van 1 miljoen euro zijn geld nog meer waard kunnen zijn", redeneert Lien Du Four van Groen.

Zo wil Groen barbecues promoten. "In ons land zijn er al in verschillende parken openbare barbecues geïnstalleerd, zodat mensen er ten volle kunnen genieten. Met een aantal picknickbanken errond, kan dit aan de ligweide zeker een meerwaarde bieden. De steden en gemeenten die ons dit al hebben voorgedaan, kunnen bewijzen dat hier heel respectvol mee wordt omgegaan. Er zouden ook openbare toiletten moeten komen, want de sporthal of de cafetaria is niet altijd open. Verder zouden we de Fit-O-Meter, een speelbrug over de Nijlense Beek, een schuifaf van de berg en extra van bloemen een goed idee vinden om meer volk te lokken", klinkt het.

Schepen van Jeugd en Milieu Carrie Verelst (CD&V) volgt de voorstellen niet. "We denken dat zo'n barbecue in de praktijk voor veel overlast zal zorgen, in veel gemeenten waar ze stonden zijn ze trouwens al weggehaald. Openbare toiletten vinden we dan weer te duur in verhouding tot het beperkte gebruik, want ze zijn enkel nuttig als de sporthal en cafetaria gesloten zijn. We willen ook geen klassieke speeltoestellen plaatsen, omdat we voor natuurlijke speelmogelijkheden hebben gekozen. Er komt kortelings nog wel een milieu-educatief pad", klinkt het.

"Het park is zijn plekje in de gemeente nog aan het verdienen", vult burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) aan. "Maar toch wordt het park al vrij veel gebruikt. Zeker de hondenweide en het verharde pannaveldje waar gebasket en gevoetbald kan worden, worden vaak gebruikt. Ook zien we er heel vaak jeugd rondhangen, en dat was ook de bedoeling. Ook scholen gebruiken het veldje geregeld. En de fietsdoorsteek tussen het dorp en de Katerstraat is ook een groot succes. Het park is een absolute meerwaarde en zal enkel nog aan belang en aantrekkelijkheid winnen als de mensen het nog meer ontdekt hebben en als de aanplantingen helemaal volgroeid zullen zijn."

De burgemeester doet nog wel een oproep. "Onze opruimploegen hebben nog altijd vrij veel werk om er alles op te ruimen. Daarom vraag ik met aandrang dat iedereen zijn best doet om het proper te houden", klinkt het tot slot.

Foto's Joren De Weerdt

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio