Vakantieuittocht veroorzaakt vooral fileleed in Frankrijk

Vakantieuittocht veroorzaakt vooral fileleed in Frankrijk

Vakantieuittocht veroorzaakt vooral fileleed in Frankrijk

Print
Het vakantieverkeer in Frankrijk bereikt zaterdagmiddag stilaan het hoogste punt. Er staat nu in totaal zo'n 160 km file, een stuk minder dan tijdens hetzelfde weekend vorig jaar: toen stond er dubbel zoveel file.

Door het slechte weer zijn er wel enkele ongevallen gebeurd en is het extra opletten, aldus mobiliteitsclub VAB. In eigen land blijven de files richting kust uit omwille van het sombere weer.

De wegen rond Parijs zijn zaterdagmiddag te vermijden. Daar staat 61 km file in totaal, vooral op de boulevard Périphérique. De verliestijd loopt daar op tot meer dan een uur. Op de A6 Parijs-Lyon staat er 6 km file vlak voor Lyon en verlies je 20 minuten. Het wordt ook drukker in de Rhônevallei op de A7 Lyon-Orange. Reken op 1 uur extra.

Richting Spanje op de A9 Orange-Narbonne staat er een accordeonfile tussen Nîmes en Montpellier met 30 minuten extra als gevolg. Ook op de A10 Parijs-Bordeaux begint het verkeer toe te nemen, met vooral druk verkeer net voor Bordeaux en bij Tours. De totale verliestijd bedraagt hier 30 minuten. Voor de Mont-Blanctunnel richting Italië bedraagt de verliestijd 30 minuten. Verder is er nog file door een dodelijk ongeval op de A8 Aix-en-Provence richting Italiaanse grens. Daar is het 20 minuten aanschuiven en deze file zal nog langer worden.

Voor de Zwitserse Gotthardtunnel staat 6 km file, met een wachttijd van 1 uur. In Duitsland staat er in totaal 80 km file. Het zwaartepunt ligt daar op de A9 tussen Nürnberg en München, met een verliestijd van 50 minuten.

In eigen land staan er files in de richting van de luchthaven van Zaventem, op de E17 richting Frankrijk bij Moeskroen en op E313 Antwerpen-Ranst bij Wommelgem.

Belga, Kaart: Google Maps

MEEST RECENT