Drukkerij Proost neemt doorstart

Drukkerij Proost neemt doorstart

Drukkerij Proost neemt doorstart

Print
Turnhout - De failliete drukkerij Proost aan de Everdongenlaan in Turnhout neemt een doorstart onder de naam Turnhout Book Productions. De overnemers nemen zestig personeelsleden, iets minder dan de helft van het personeelsbestand van drukkerij Proost, opnieuw in dienst.

Een week nadat de rechtbank van koophandel het faillissement van drukkerij Proost uitsprak, kan het grafisch bedrijf toch opnieuw een belangrijke pagina omdraaien. De nv Proost Industries bereikte donderdagavond een akkoord met curator Jo Van Cauwenbergh voor een doorstart van de drukkerij. De activiteiten hebben de voorbije week niet helemaal stilgelegen. Een veertigtal werknemers is op basis van een interimcontract ingeschakeld om een aantal lopende opdrachten verder af te werken.

De drukkerij was voor het faillissement via een wco-procedure beschermd tegen schuldeisers. De rechtbank weigerde toen het overnamebod van nv Proost Industries. Na het faillissement was een overname in afgeslankte vorm wel mogelijk. "De overeenkomst is getekend. Ruim 120 mensen zijn ontslagen, maar daarvan nemen we zestig mensen opnieuw in dienst", zegt een tevreden Hans Sanders, CEO bij Proost Industries.

"We plannen een algemene opstart van Turnhout Book Productions op 1 augustus. De komende week worden nog lopende opdrachten afgehandeld. Daarna is er een collectieve sluiting van twee weken. Na al de commotie van de voorbije weken is dit goed nieuws." Proost Industries had begin dit jaar al het handelsfonds en het klantenbestand van de drukkerij Proost overgeheveld. Met de doorstart wil Proost Industries zich verder internationaal profileren.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Kempen

Bart Van den Langenbergh

Foto Mia Uydens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio