"1500 man zou heel mooi zijn"

1500 man zou heel mooi zijn

"1500 man zou heel mooi zijn"

Print
Kalmthout - Hillo is niet alleen de naam van een van de eerste Kalmthoutse dorpskernen, maar voortaan ook van een heel nieuw festival dat op 2 augustus voor het eerst plaatsvindt op de Bosduin in Kalmthout.

Het zijn de Kalmthoutse broers Maxime en Nicolas Kerstens die in hun gemeente graag een nieuwe wind willen laten waaien.

"We hebben al jaren de Straatfeesten en de Bogerfeesten, dus het was hoog tijd voor iets nieuws", vindt Maxime. Samen met zijn broer richtte hij de bvba Music is Ours op en zijn ze promotoren voor Antwerpse discotheken als Café d'Anvers en Petrol.

"Een tot tweemaal per maand stellen we een concept samen, zetten we een programma op met dj's en maken hiervoor de nodige promotie." Nicolas is als dj Flat Fish overigens resident dj in Café d'Anvers, maar speelt ook op Tommorowland en heeft ook al gespeeld in Berlijn en Amsterdam.

Ook de affiche van het eerste Hillo Festival staat bol van deejay's. "We willen de lokale dj's een platform geven naast de meer gerenommeerde dj's zoals Paul Chambers, Buscemi, Foxy Lady & MC Elvee, die ook op Tommorowland en Pukkelpop staan, en Stavroz, een Gents duo dat intussen over de hele wereld draait", legt Nicolas uit.

De broers Kerstens krijgen de volle steun van burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). "Hij heeft er mee voor gezorgd dat we dit terrein op de Bosduin kunnen gebruiken voor de eerste editie. Het terrein is verkaveld en dus moest er aan verschillende bedrijven goedkeuring worden gevraagd. Het ligt in kmo-zone Bosduin waar het op zaterdag erg rustig is en er zijn geen woningen in de buurt. De perfecte locatie dus", glundert Maxime.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Noord

Elke Lamens

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio