Rode Duivels 1 - Triggerfinger 0

Rode Duivels 1 - Triggerfinger 0

Rode Duivels 1 - Triggerfinger 0

Print
Eén gevecht winnen onze voetballers vandaag zeker: de Rode Duivels versus Triggerfinger eindigt gegarandeerd op 1-0. Zelfs de grootste muziekliefhebber laat op Rock Werchter met plezier de optredens links liggen om naar de match België-Argentinië te kijken. "De keuze is makkelijk gemaakt: dit is uniek."

De weide van Rock Werchter wordt al twee dagen gekleurd door Belgische vlaggen, driekleurige-shirts en petjes. De allergrootste supporters zijn alvast niet thuisgebleven. Ze hoeven ook helemaal niets van de Wereldbeker in Brazilië te missen. Op de gloednieuwe luxecamping The Hive zijn de kwartfinales te volgen op groot scherm. Maar ook in Klub C, op de weide, wordt alles in het werk gesteld om de festivalganger te geven wat hij wil: voetbal!

Een goede beslissing, zo blijkt. "Wij kijken sowieso naar de match", zegt Jeroen. "We kiezen dan voor Klub C. Hier zal er meer sfeer zijn, hopen we. En als het regent, zitten we droog. Met z'n allen op een grote festivalweide kijken hoe onze Belgen zich naar de overwinning spelen. Dat is uniek. Triggerfinger zien we wel een andere keer."

Ook The Hive zal zonder twijfel vollopen met enthousiaste supporters. "We zijn gisteren al even gaan verkennen", zegt Joris Goossens. "We weten ongeveer waar we willen staan. Niet te veel vooraan, want er moet genoeg plaats zijn om te feesten als ze scoren. En scoren doen ze sowieso. Ik gok op 2-0 voor België. In de verlengingen. We geloven keihard in de overwinning. Tegen de Verenigde Staten hebben onze Duivels toch wel laten zien dat ze kunnen voetballen." Hij is lang niet de enige: de grote meerderheid van de festivalgangers gelooft rotsvast in de overwinning.

Thalisa Devos

.

Nu in het nieuws