Gemeente sluit 2013 af in het rood

Gemeente sluit 2013 af in het rood

Gemeente sluit 2013 af in het rood

Print
Duffel - De gemeente Duffel sloot de budgetrekening 2013 af met een negatief resultaat van 443.902 euro.
"De lopende uitgaven bedroegen 22,9 miljoen euro, de lopende inkomsten slechts 22,5 miljoen euro. Positief alvast is dat dit tekort minder is dan voorzien in de meerjarenplanning van de vorige meerderheid. Dit tekort toont aan dat de verhoging van sommige belastingen helaas noodzakelijk waren om onze gemeente financieel gezond te houden", zegt burgemeester Marc Van der Linden (N-VA).

"Het nieuwe gemeentebestuur werkt hard om onze gemeente weer financieel gezond te krijgen. We draaien elke euro driemaal om alvorens we hem uitgeven. Langs de uitgavenzijde zullen we jaarlijks structurele besparingen doorvoeren. We zetten deze trend verder gedurende de volledige legislatuur."

"Kanttekening is wel dat de schuld tegenover de banken, als gevolg van het afsluiten van leningen, vorig jaar steeg van 24,2 tot 29 miljoen euro. Deze schuld bedroeg in 2007 nog 10,2 miljoen euro en is vorige legislatuur gestegen met ongeveer 137 %. De leningen die afgesloten moeten worden voor de brandweerkazerne (bijna 9 miljoen euro) en andere investeringen (o.a.
sporthal Rooienberg) zijn hier nog niet volledig inbegrepen."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio