Alle vrouwen in katzwijm voor Arctic Monkeys

Alle vrouwen in katzwijm voor Arctic Monkeys

Alle vrouwen in katzwijm voor Arctic Monkeys

Print
‘Sht... Boe!’ Met die uitroep deed Alex Turner, frontman van Arctic Monkeys, de Werchter-weide vrijdagavond helemaal ontploffen. Het optreden van de Britten was een headliner waardig: vaak rustig en soms hevig, maar altijd rockend.


Aan posterboys geen gebrek op de tweede dag van Rock Werchter, met onder anderen Paolo Nutini en George Ezra. Maar niemand die het concept van ‘rockgod’ zo moeiteloos nieuw leven inblaast als frontman Alex Turner van Arctic Monkeys. Met zijn achterovergekamde haren, als een jonge Elvis of Johnny Cash, liet hij geen vrouw in het publiek onberoerd. Of zoals een fan het verwoordde op Twitter: ‘Buien­radar geeft doorweekt aan tijdens Arctic Monkeys. Gaan we niet alleen nat staan van Alex.’

Regenen deed het inderdaad tijdens de set van de Britse ­indierockers, maar niemand die het optreden vroegtijdig voor bekeken hield. Dat de voorste rijen veel weghadden van een Clouseau-optreden begin de jaren negentig – met hoofdzakelijk tienermeisjes – deed geen afbreuk aan de muziek. Al moest je vanaf opener Do I Wanna Know geregeld het gekrijs wegdenken.

Wat volgde was een bij tijden rustige set die een groot greatest hits-gevoel uitstraalde, met onder meer Fluorescent Adolescent, Brianstorm en Crying Lightning. Samengevat: een strak optreden dat niemand ontgoocheld achterliet.

De hoogtepunten van het optreden waren de meest rockende. ‘Sht... BOE!’, zei Turner, en weg waren de Monkeys met I bet you look good on the dancefloor. Ook R U Mine aan het einde deed wat het moest doen: de weide met een euforisch gevoel de nacht insturen.

BJ/GS, Foto RL

Nu in het nieuws