Braziliaanse politie verwacht 100.000 Argentijnse fans in Brasilia

Braziliaanse politie verwacht 100.000 Argentijnse fans in Brasilia

Braziliaanse politie verwacht 100.000 Argentijnse fans in Brasilia

Print
De Braziliaanse politie verwacht dat er 100.000 Argentijnse supporters zullen afzakken naar Brasilia voor de kwartfinale op het WK tussen de Rode Duivels en Argentinië. De politie zal de veiligheidsmaatregelen in de Braziliaanse hoofdstad en op de plaatselijke luchthaven verscherpen.

Ook wordt extra aandacht besteed aan de mogelijke komst van hooligans. Voor de aanvang van het WK hebben de Argentijnse autoriteiten al een lijst met de namen van meer dan 2.000 gewelddadige fans overgemaakt. Sinds het begin van het toernooi op 12 juni werden al 39 supporters de toegang tot het land ontzegd, twee fans werden het land uitgezet.

De Rode Duivels ontmoeten vanavond Argentinië in de kwartfinales. De wedstrijd vindt om 18 uur Belgische tijd plaats in het Estadio Nacional te Brasilia, dat een kleine 70.000 toeschouwers kan ontvangen. Inzet is een plaats in de halve finales tegen Nederland of Costa Rica.

Bondscoach Mark Wilmots beseft dat er zaterdag veel meer Argentijnse fans in het stadion zullen zitten. "Maar dat zijn we gewoon, denk maar aan de wedstrijd in Servië. Of er nu twee of 2.000 Belgische supporters in het stadion aanwezig zijn, maakt niet uit. Wij weten dat zij er zijn en dat we gesteund worden, ook in eigen land."

Lees ook: "We feesten te snel in België, we willen zo ver mogelijk geraken"

Belga, Archieffoto