Arco: "Staatswaarborg niet automatisch vernietigd"

Het besluit van de Europese Commissie dat de waarborgregeling voor financiële coöperaties, en in het bijzonder Arco, neerkomt op illegale staatssteun, betekent niet dat de staatswaarborg nu automatisch vernietigd is. Dat zegt Arco in een reactie.

Lees ook:

fvranckx

hbvl.be/nieuws/economie/aid1610417/geens-eu-mag-zich-enkel-uitspreken-over-staatssteun-aan-bedrijven.aspx" title=""EU mag zich enkel uitspreken over staatssteun aan bedrijven"" >"EU mag zich enkel uitspreken over staatssteun aan bedrijven"


Wij zijn op zoek naar Arcospaarders die nu hun geld dreigen kwijt te raken. Bent of kent u zo iemand, laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet uw naam, gemeente en telefoonnummer niet te vermelden.

De Arco Groep verwijst naar "de vroegere uitspraken van de rechtbanken in België" en uitspraken van diverse regeringsbronnen. Zo besliste de Raad van State in maart 2013 dat de toenmalige regering in 2011 aan het advies van de Nationale Bank genoeg had om te gewagen van een dreiging van een systemische crisis.

Het Grondwettelijk Hof moet zich uitspreken over de mogelijke discriminatie tussen coöperanten en beleggers en stelde zijn beslissing eind april uit door de verschillende lopende zaken samen te voegen.

Geens

Arco haalt ook minister van Financiën Koen Geens aan en plakt aan zijn persbericht zelfs het persbericht van Geens, waarin hij stelt dat er een "sluitende juridische oplossing" moet komen zodat "het genomen engagement ten aanzien van de coöperanten gehandhaafd kan worden".

Lees ook: EU verwerpt staatswaarborg Arco

De Arco-vennootschappen in vereffening zullen de beschikking van de Commissie nu verder analyseren. "In elk geval staat vast dat op deze beschikking nog kan worden gereageerd door de Belgische Staat."

Arco blijft ook overtuigd van de argumenten die het reeds in de procedures voor het Grondwettelijk Hof ontwikkelde en waarin het stelt dat de regeling ten gunste van de Arco-coöperanten geen schending inhoudt van het gelijkheidsbeginsel in de Grondwet.

Belga, Archieffoto PN