Jupiler Pro League goedkoper bij Belgacom dan bij Telenet

Jupiler Pro League goedkoper bij Belgacom dan bij Telenet

Jupiler Pro League goedkoper bij Belgacom dan bij Telenet

Print
Wie komend seizoen Belgisch eersteklassevoetbal live wil volgen op televisie, is goedkoper af bij Belgacom dan bij Telenet. Belgacom heeft donderdag zijn aanbod gelanceerd en dat blijkt voordeliger dan bij Telenet, dat de Belgische matchen enkel samen met buitenlands voetbal verkoopt.

Wie de wedstrijden van de Belgische eerste klasse wil zien, betaalt bij Belgacom maandelijks 9,95 euro per maand. Bij Telenet is dat 16,45 euro, 21,95 euro of 27,45 euro, afhankelijk van welke andere Telenet-producten de klant al afneemt. De som voor de sportzenders komt uiteraard bovenop de kostprijs van digitale televisie.

Buitenlands voetbal

Bij Telenet krijg je daar wel nog wedstrijden uit buitenlandse competities bij. Belgacom verkoopt de internationale competities afzonderlijk voor 9,95 euro, of in pakket met de Jupiler Pro League voor 14,95 euro per maand. Telenet heeft onder meer de Engelse en Italiaanse competitie in het aanbod, Belgacom toont onder meer de Champions League en topwedstrijden uit Spanje en Portugal.

De voorbije jaren had Telenet als enige het recht om alle wedstrijden van de Jupiler Pro League uit te zenden. Voor de komende seizoenen nam de Jupiler Pro League het Italiaanse rechtenbedrijf MP&Silva onder de arm. Die verkocht de rechten voor rechtstreekse uitzendingen voor de komende drie seizoenen door aan Belgacom, Telenet en het Waalse Voo. De competitie start op 25 juli met Standard-Charleroi.

Belga, archieffoto

MEEST RECENT