Pret Piraat moet van naam veranderen

Pret Piraat moet van naam veranderen

Pret Piraat moet van naam veranderen

Print
Met de populaire figuren van Studio 100 ga je niet zomaar aan de haal. Dat ondervonden Flappelientje en haar Vrolijke Kaboutervrienden en Pret Piraat. Studio 100 spande een proces in tegen de gewiekste Nederlanders, en kreeg zopas gelijk van de rechter.

Vrolijke Kabouters die verdacht veel weg hebben van Kabouter Plop en zijn vrienden. Of een Pret Piraat die als twee druppels water op Piet Piraat lijkt. En draagt die clown nu het kostuum van Bumba? De gelijkenissen tussen de typetjes van het Nederlandse Flappelientjes Kindershow en de figuren van Studio 100 zijn treffend. En dat was ook Studio 100 zelf niet ontgaan.

Omdat Flappelientje geen oren had naar de verzuchtingen van Studio 100, stapten Gert Verhulst en Hans Bourlon naar de rechter. De rechtbank van Amsterdam gaf Studio 100 gelijk. Flappelientje moet de kostuums van enkele van haar acts aanpassen. En Pret Piraat, die moet op zoek naar een nieuwe naam.

De shows van de Nederlandse Liesbeth Oosterling, de vrouw achter Flappelientje, zijn al jaren een groot succes. Voor ongeveer 500 euro kan je haar en haar kompanen boeken voor kinderfeestjes. Verkleed als heksen, tovenaars of andere sprookjesfiguren brengen zij dan goochelacts of andere animatie. Maar de kostuums van Pret Piraat of de Vrolijke Kabouters moeten ze vanaf nu dus in de kast laten hangen.

Jan Ruysbergh

Foto Frederik Beyens/GVA

MEEST RECENT