Scarlett Johansson wint rechtszaak tegen Franse schrijver

Scarlett Johansson wint rechtszaak tegen Franse schrijver

Scarlett Johansson wint rechtszaak tegen Franse schrijver

Print
De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft woensdag gelijk gekregen in de rechtszaak die ze aanspande tegen een Franse schrijver die een personage in een boek op haar baseerde. De schrijver, Gregoire Delacourt, en zijn uitgeverij moeten van de rechtbank in Parijs de 29-jarige actrice een schadevergoeding betalen van 2.500 euro.

De advocaten van Johansson hadden 50.000 euro geëist, maar de rechtbank hield er rekening mee dat er van de roman slechts 100.000 exemplaren zijn verkocht en dat de actrice al in het openbaar over haar privéleven heeft gesproken.

"Valse aantijgingen over privé"

In de roman "La premiere chose qu'on regarde" is een Frans model een dubbelgangster van Scarlett Johansson. De advocaat van de actrice had gepleit dat het boek het imago van Johansson schond doordat haar naam en faam worden gebruikt zonder haar goedkeuring. Bovendien, zo klonk het nog, bevat de roman valse aantijgingen over Johanssons privéleven.

In een interview met Le Figaro vorig jaar noemde Delacourt zijn boek meer "een eerbetoon aan haar". "Scarlett Johansson is vandaag de dag het archetype van de schoonheid."

Belga, archieffoto

MEEST RECENT