Reünieshow Monty Python krijgt lauwe ontvangst (video)

Reünieshow Monty Python krijgt lauwe ontvangst (video)

Reünieshow Monty Python krijgt lauwe ontvangst (video)

Print
De krasse knarren van het humoristische collectief Monty Python trakteerden fans dinsdag op een rondje gerecycleerd materiaal. In de Londense O²- Arena was er plaats voor dead parrots en silly walks, maar niet voor nieuw materiaal, wat de verzamelde pers deed steigeren.

Zelfs na vijftig jaar in de spotlights staat er geen sleet op de vijf comedians. Met veel bravoure haalden ze de beste sketches van hun tv-carrière van onder het stof. Maar daar knelt nu het schoentje. Fans krijgen wat ze willen, maar de originaliteit is ver te zoeken. De Britse krant The Guardian schrijft: "Iedereen wil de Pythons hun klassiekers zien opvoeren, net zoals we bij een reünie van Abba niet zouden willen dat ze Dancing Queen overslaan. Monty Python geeft het publiek wat het wilt, maar de show moet het vooral hebben van de echte fans. Bovendien zorgt het repetitieve karakter voor een deuk in hun reputatie."

The Telegraph opent dan weer met: "De Pythons kwamen, ze strompelden, maar ze veroverden. Hoewel er een te grote afhankelijkheid is van tv-fragmenten, worden we voortdurend herinnerd aan alles wat de Pythons ons hebben gegeven.Toch waren er ook kinken in de kabel. Zo overleeft de vertaling van The ministry of silly walks naar een grote choreografie het niet, en klinkt The lumberjack song ietwat grijs." Over het algemeen looft de pers de klassieke sketches die het collectief zo bekend maakten. Maar niemand kan om het feit heen dat het meer een routineuze, gerecycleerde opvoering was om nog een keer langs de kassa te passeren.

John Cleese en co drukten vanaf eind jaren '60 hun stempel definitief op Britse humor. Het zestal oogstte groot succes met hun Flying Circus, een satireshow die van 1969 tot en met 1974 op de Britse televisie te zien was. Na de 45 afleveringen waagde het collectief zich aan films. Met Life Of Brian en Holy Grail spraken ze ook een groter publiek aan. Tegen het eind van de jaren '80 hadden de zes leden een heldenstatus. Ondanks het succes van de musical Spamalot, dateert het laatste wapenfeit van de groep al van 1983.

Bekijk hieronder de trailer van de reünie-show:

SiSt

Foto Photonews

MEEST RECENT