Arbeider raakt gewond bij brand

Bij het aluminiumbedrijf Aleris in de Stocletlaan in Duffel heeft maandagavond een korte maar hevige brand gewoed. Eén arbeider raakte bij het incident gewond.

ikerremans

Er brak rond 22.45u brand uit in de gieterij van het bedrijf. De bedrijfsbrandweer en gemeentelijke brandweer snelden ter plaatse, maar toen hing er al enorm veel rook in de loods. Rook die ook buiten het bedrijf goed zichtbaar was.

Een 34-jarige man uit Vilvoorde moest een hoeveelheid aluminium overhevelen van de smeltoven naar een gietoven. Daarbij kwam de lopende en gloeiend hete massa deels op de grond terecht en ontstond er brand. Er werd nog gepoogd om het brandje te blussen, maar dat lukte niet. Er zou zich zelfs een steekvlam hebben voorgedaan.

Brandwonden van eerste graad

De 34-jarige werknemer liep brandwonden op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Uiteindelijk bleken de brandwonden nogal mee te vallen. Het zou om brandwonden van de eerste graad gaan.

De toegesnelde brandweer kreeg de brand vrij snel onder controle, zodat vermeden werd dat de hele loods in vlammen opging.

TDKMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio