Veemarkt organiseert opnieuw gratis salsafeest

Veemarkt organiseert opnieuw gratis salsafeest

Veemarkt organiseert opnieuw gratis salsafeest

Print
Mechelen - De handelaars van de Mechelse Veemarkt zetten op vrijdag 4 juli weer hun beste beentje voor tijdens Vee-iësta, hun gratis salsafeest. Dat kon vorige zomer een jaartje niet doorgaan.
"Wij hadden tijdens de eindejaarsperiode een alternatief georganiseerd in de Mirage-wintertent, maar dat is toch niet hetzelfde", vertelt mede-organisator Guido De Coninck. Vee-iësta, dat reeds voor de achtste keer plaatsvindt, start om 19u30 met een salsa-initiatie. "Maar niet zomaar eentje. Wij kiezen voor Kizumba, een zwoele Angolese variant en een nieuwe trend", verklapt De Coninck. De houten dansvloer is met honderd vierkante meter groter dan ooit.

"DJ TK Thierry zorgt met zijn latinoklanken voor een gezellige sfeer. Hij weet goed in te spelen op het publiek", zegt Guido De Coninck. Maar de primeur komt uit het Noorden met Rompe Cabaza, een van de beste salsabands uit Nederland. Deze artiesten staan op het podium van 21 tot 21u 45. Voor de toog en de vrijwilligerswerking doet de organisatie een beroep op Jef Van Dun van café 't Groot licht. "Weliswaar onder lichte dwang", lacht Van Dun, jarenlang organisator van Maanrock.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio