Marc Wilmots: 'Alles of niets'

Marc Wilmots: 'Alles of niets'

Marc Wilmots: 'Alles of niets'

Print
"We hebben de voorbije tweeënhalf jaar al bewezen dat we er staan wanneer het nodig is. Ons WK is tot nu toe heel goed verlopen en we liggen op schema, maar we willen nu heel graag de kwartfinales bereiken." Dat verklaarde Marc Wilmots maandag op zijn internationale persconferentie in de Arena Fonte Nova in Salvador, waar de Rode Duivels het dinsdag in hun achtste finale tegen de Verenigde Staten opnemen.

In dertien officiële wedstrijden (WK-kwalificaties en groepswedstrijden) wonnen de Duivels elfmaal en speelden ze twee keer gelijk. "We hebben een jonge ploeg, maar boeken wel constante resultaten. Vroeger waren we de kampioen van de vriendschappelijke wedstrijden, nu staan we er wanneer het moet", klonk het.

'Nieuw tornooi'

Volgens Wilmots staan de Belgen na de groepsfase voor de start van een nieuw tornooi. "Het is alles of niets nu. Mijn groep is alvast hongerig, is hier op zijn plaats en zal er alles aan doen om door te stoten naar de laatste acht. Zowel de VS als wij zijn er helemaal klaar voor. Het wordt een echt gevecht, zeker op fysiek vlak, maar ik denk dat het mentale dinsdag de doorslag geeft. Wij zullen zoals steeds de bal willen opeisen en de match in handen nemen.'

Hazard

Dinsdag wordt er bij de Belgen opnieuw vooral naar Eden Hazard gekeken. "Hij blijft heel rustig onder alle druk en is heel sereen. Eden wil plezier maken op het veld, maar heeft toch veel ambitie. Toch kunnen individuen pas goed presteren als ook de groep dat doet", oordeelde de bondscoach. Volgens ploegmaat Axel Witsel zal Hazard er dinsdag staan. "Iedereen kent zijn kwaliteiten en ik ben ervan overtuigd dat we een grote Eden zullen zien die beslissend kan zijn."

Belga, foto Belga