Millar boos over niet-selectie Tour

Millar boos over niet-selectie Tour

Millar boos over niet-selectie Tour

Print
David Millar had in zijn laatste profjaar op een selectie voor de Tour de France gerekend, maar kreeg maandag te horen dat zijn team Garmin-Sharp niet op hem rekent. "Ik ging wel degelijk klaar zijn voor de Tour, maar na alles wat we samen beleefd hebben, gelooft mijn team niet meer in mij. Niet cool", reageerde de 37-jarige Schot ontgoocheld via Twitter.

Zondagnacht zag Millar de bui al hangen. "Niemand van mijn team beantwoordt mijn telefoontjes. Ik heb slecht gepresteerd in de nationale kampioenschappen. Nu ben ik bang dat ik mijn plaats in het Tourteam verlies. Ik kan er niet van slapen", twitterde hij. Nochtans had Millar vorige week te horen gekregen dat hij mee mocht. "Maar het voorbije weekend bleek dat David ziek is", legde directeur Charly Wegelius uit. "Dus moesten we een moeilijke beslissing nemen..."

"Ik ben enorm ontgoocheld, verdrietig en boos op mijn team", reageerde Millar. "Ik had afgelopen weekend een hoestje. Daar heb ik mijn team van op de hoogte gebracht. Had ik gezwegen of gelogen, had ik maandag gewoon aan de start in Leeds gestaan. In de nationale titelstrijd gaf ik op, om zeker geen risico te nemen, met het oog op de Tour. Ik dacht dat ik voordien al genoeg bewezen had. Ik heb altijd mijn job gedaan voor het team."

Millar bleef sinds 2000 alleen in 2004 en 2005 door een dopingschorsing weg uit de Tour. De tijdritspecialist won etappes in 2000 (proloog), 2002, 2003 en 2012 en hielp Garmin in 2011 aan de zege in de ploegentijdrit.

Lees ook: Millar

B

Foto: Photo News

MEEST RECENT