Keshi: "Schandalige arbitrage"

Keshi: Schandalige arbitrage

Keshi: "Schandalige arbitrage"

Print
De Nigeriaanse bondscoach Stephen Keshi nam na de verloren wedstrijd tegen Frankrijk (2-0), in de achtste finales van het WK, geen blad voor de mond toen hij het over de scheidsrechter had. "De score weerspiegelt de aanblik van de wedstrijd niet. Ik wil weten waarom de scheidsrechter een doelpunt voor Nigeria weigerde en waarom de vertraagde beelden niet op het groot scherm werden getoond. Dit is een schande."

"Een verlies doet altijd pijn, maar wanneer je ziet dat je ploeg goed speelt, is het nog meer jammer om in zulke omstandigheden te verliezen", zei Keshi. "We verdienen niet te verliezen, maar dat maakt deel uit van voetbal."

"Als we het afgekeurde doelpunt bekijken (in de eerste helft, red.), was er geen buitenspel van ons. De scheidsrechter is een menselijk wezen, hij kan fouten maken. (...) Ik ben niet tevreden met zijn prestatie. Ik mag niet zeggen aan de scheidsrechter wat hij moet doen, maar (Ogenyi) Onazi was twee keer het slachtoffer van gevaarlijke tackles. De arbitrage was niet op niveau en in het voordeel van Frankrijk."

De Nigeriaanse kapitein Joseph Yobo oordeelde dat zijn ploeg beter had kunnen doen. "We speelden de bal vandaag, maar slaagden er niet in te scoren", aldus de verdediger, die met een owngoal voor de 2-0 eindstand zorgde. "Dit team is geweldig. We hebben de Africa Cup gewonnen. Dit WK was een grote test voor ons. Ik geloof dat we ons sterk hebben gehouden voor een jonge ploeg."

B

Foto: Photo News