Aannemer gezocht voor fietspad Ravels-Eel en Arendonk

De gemeenteraad heeft het ontwerp goedgekeurd voor het fietspad tussen Ravels-Eel en Arendonk. In afwachting van de vergunning wordt al gestart met de zoektocht naar een aannemer.

Van Beurden Kathleen

"Firma's die interesse hebben om het fietspad aan te leggen, kunnen tot 18 september een offerte indienen", zegt schepen van openbare werken Patrick Van den Borne (CD&V). "In oktober kunnen we dan de meest gunstige offerte kiezen. We hopen de werken dit jaar nog te kunnen starten." Op de vergunning voor het fietspad blijft het voorlopig nog wachten. In januari werd een eerdere vergunningsaanvraag geweigerd door de provinciale stedenbouwkundige ambtenaar, nadat het Centrum voor Toegankelijkheid en de dienst Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid negatief advies gaven bij de plannen. "Sindsdien hebben we met beide diensten rond de tafel gezeten en hebben zij een positief pre-advies gegeven", zegt Van den Borne. "Het openbaar onderzoek rond de nieuwe plannen is ook afgerond: daarbij werd één bezwaar ingediend door een buurtbewoner. We verwachten de vergunning uiterlijk in augustus." Vanaf Ravels-Eel tot aan tennisclub De Lusthoven in Arendonk komt er een dubbelrichtingsfietspad aan één kant van de weg. Vanaf de tennisclub tot aan het centrum van Arendonk komt er een fietspad aan beide kanten van de baan.

Het fietspad zal in totaal zo'n 6 miljoen euro kosten waarvan de gemeenten Ravels en Arendonk elk een deel betalen. De Vlaamse overheid subsidieert tachtig procent van dit bedrag.

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio