Dempsey: "Vertrouwen geput uit de groepsfase"

Dempsey: Vertrouwen geput uit de groepsfase

Dempsey: "Vertrouwen geput uit de groepsfase"

Print
"Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we kijken er hard naar uit. We hebben de groepsfase overleefd, en nu willen we meer en willen we zo ver mogelijk doorstoten", zei de Amerikaan Clint Dempsey een dag voor de achtste finale op het WK tussen de VS en de Rode Duivels in Salvador.

De 31-jarige aanvallend ingestelde speler van de Seattle Sounders, die eerder ook bij Fulham en Tottenham speelde, scoorde in de groepsfase zowel tegen Ghana (2-1) als tegen Portugal (2-2) en is een van de sterkhouders van de Amerikanen. "We hebben vertrouwen geput uit de groepsfase, hebben getoond dat we karakter hebben en hebben gestreden tot het einde. Nu is het aan ons om iets extra's te kunnen geven. Het is alvast een uitdaging om tegen spelers van hoge kwaliteit als die van België te kunnen spelen."

De VS is het team dat het meest gereisd heeft op de Wereldbeker, terwijl de Belgen van alle teams het minst aantal uren op het vliegtuig doorbrachten. "Dat zal geen factor zijn. Wij zijn het immers gewend om veel te vliegen", meldde Dempsey.

B

Foto: Photo News