Schepen te vroeg met vakantie: gemeenteraad stopgezet

Schepen te vroeg met vakantie: gemeenteraad stopgezet

Schepen te vroeg met vakantie: gemeenteraad stopgezet

Print
Lier - De gemeenteraadszitting in Lier werd maandagavond al na enkele minuten beëindigd toen bleek dat de meerderheid niet in aantal was.
Raadslid Koen Breugelmans (CD&V) stelde bij aanvang van de raadszitting vast dat schepen Walter Grootaers (Open Vld) en raadslid Kelly Verheyden (N-VA) niet aanwezig waren. Na een korte schorsing waren de oppositiepartijen bereid om een kwartier op de afwezigen te wachten. Maar toen bleek dat Grootaers (Mallorca) en Verheyden (Belgische Kust) al met vakantie waren vertrokken, verliet de voltallige oppositie de raadszaal. Daardoor kon er niet meer rechtsgeldig vergaderd worden.

"De oppositie betreurt dit ten zeerste te meer, omdat de data van de zittingen van de gemeenteraad al bekend zijn sinds november 2013. Verder gaan we ervan uit dat er snel een nieuwe datum vastgelegd wordt voor de gemeenteraad. Er stonden immers enkele erg belangrijke punten op de agenda zoals de jaarrekening van 2013, een budgetwijziging en de beleidsvisie op de detailhandel. Deze dossiers bleken niet belangrijk genoeg voor N-VA en Open VLD om in voldoende aantal aanwezig te zijn", aldus de fractieleiders van de oppositiepartijen

Hoewel de raadszitting slechts enkele minuten duurde, ontvangen de raadsleden hiervoor toch een zitpenning van 195 euro. Dat kost de stadskas 4485 euro.

Chris VAN ROMPAEY

Foto CVR: Walter Grootaers

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio