Radwanska haalt kwartfinale Wimbledon niet

Radwanska haalt kwartfinale Wimbledon niet

Radwanska haalt kwartfinale Wimbledon niet

Print
's Werelds nummer vier Agnieszka Radwanska is er maandag niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van Wimbledon te plaatsen. De 25-jarige Poolse werd er in de vierde ronde in 53 minuten met 6-3 en 6-0 uitgeknikkerd door de Russin Ekaterina Makarova (WTA-22).

Het is het tweede Grand Slam op rij dat Radwanska voortijdig uitgeschakeld wordt. In Roland-Garros sneuvelde ze in de derde ronde. Vorig jaar bereikte Radwanska nog de halve finales op Wimbledon en het jaar daarvoor moest ze pas in de finale het hoofd buigen voor de Amerikaanse Serena Williams (WTA-1).

Debuut Makarova

De 26-jarige Makarova staat voor het eerst in de kwartfinales op Wimbledon. Eerder bereikte ze dat stadium ook al in het Australian Open (2012 en 2013) en het US Open (2013). Om een plaats in de halve finales mag ze de baan op tegen Lucie Safarova (WTA-23). Die plaatste zich met 6-0, 6-2 winst in een Tsjechisch onderonsje met Tereza Smitkova (WTA-176).

Eerder verdwenen met Serena Williams en de Chinese Li Na al de nummers een en twee van de wereld uit het toernooi. De Roemeense Simona Halep (WTA-3) en de Russische Maria Sharapova (WTA-5) zijn de enige overgebleven speelsters uit de top vijf van de wereldranglijst.

Belga, foto AFP

Meer sportnieuws