VS-coach: 'Veel respect voor Belgen, maar geen angst'

VS-coach: 'Veel respect voor Belgen, maar geen angst'

VS-coach: 'Veel respect voor Belgen, maar geen angst'

Print
De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann kijkt met vertrouwen uit naar de achtste finale van de VS van dinsdag op het WK tegen de Rode Duivels. Dat zei hij een dag voor de partij in de catacomben van de Arena Fonte Nova in Salvador de Bahia.

"Ik vind het heel spannend om tegen België uit te komen en kijk er echt naar uit. De Belgen wonnen hun groep met negen op negen en bleven in hun eerste wedstrijden steeds tot het einde heel gefocust. Het heeft een team vol talentvolle spelers en wij zullen enorm gedisciplineerd moeten zijn. Het is aan ons om hen geen ruimte te geven, maar ik denk dat we een goed plan hebben om morgen aan de wedstrijd te beginnen."

'Honger naar meer'

Team USA bereikte de laatste zestien door in groep G Portugal en Ghana achter zich te houden. 'Wij hebben heel hard gewerkt om hier te geraken, maar hebben honger naar meer. Ik heb heel veel respect voor de Belgen, maar ben niet bang. Ik heb er vertrouwen in dat mijn spelers ook nu alles uit de kast zullen willen halen.'

'We zullen heel alert en fris moeten zijn en we moeten ook durven en aanvallen. In deze fase is alles mogelijk en volgens mij wordt het een spannend duel, net zoals de voorbije achtste finales', meldde de Duitser, die het Amerikaanse nationale team in 2011 onder zijn hoede nam.

Bewonderaar Wilmots

Klinsmann sprak ook over Marc Wilmots. "Ik bewonder zijn persoonlijkheid. Hij is een heel energiek persoon en heeft een uitstekende relatie met zijn spelers. We volgen elkaar al een tijdje en ik vind het bewonderenswaardig wat hij met een lichting talentvolle spelers gedaan heeft."

Belga, foto PHN