Brusselsesteenweg (N1) deels afgesloten

Brusselsesteenweg (N1) deels afgesloten

Brusselsesteenweg (N1) deels afgesloten

Print
Mechelen - De Brusselsesteenweg (N1) in Mechelen-Zuid is maandagavond van 22u tot middernacht gedeeltelijk afgesloten. Bestuurders krijgen de raad om voor de op- en afrit Mechelen-Noord te kiezen.
De steenweg is aan brasserie-restaurant Passade afgesloten voor de opbouw van de portiek. Dat gebeurt aan de aansluiting van de Kruisbaan met de Stenenmolenstraat. Daar is een verzakking opgetreden aan een rioolbuis en een aannemer moet ze verstevigen. Om vlot te kunnen werken, wordt tijdelijk een bovengrondse leiding aangelegd om het afvalwater van de wijk Tervuursesteenweg over te pompen.

Op drie plaatsen komt er een pyloon voor de leiding: op de hoek met de Stenenmolenstraat aan de parking van Passade, op de middenberm en op het voetpad op de hoek met de Kruisbaan. De minimale hoogte van de constructie zal vijf meter bedragen. Op woensdag 2 en donderdag 3 juli wordt in de rioolbuis een verstevigende kous aangebracht. Dat kan voor geurhinder zorgen.

Vanaf maandag 7 juli wordt de rijrichting Zemst-Mechelen tijdelijk ook teruggebracht tot één rijstrook. Daarvoor wordt de parkeerstrook gebruikt. Fietsers en voetgangers mogen tijdelijk allebei het voetpad gebruiken. Die situatie houdt in principe aan tot vrijdag 11 juli. De Kruisbaan is aan de N1 afgesloten tot eind augustus.

SVH

Archieffoto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio